Page loading

loading icon

C I A S T A - Ś W I Ą T E C Z N E

Tort makowy.

Makowe biszkopty przełożone kremem waniliowym oraz konfiturą z pomarańczy, nasączony likierem pomarańczowym.

89zł/kg

Tort korzenny.

Korzenne ciasto z gorzką czekoladą, doprawione likierem migdałowym, przełożone kremem korzennym i konfiturą morelową.

89 zł/kg

Keks.

Ucierane maślane ciasto z dużą ilością bakalii.

49 zł/kg

Makowiec strucla.

Drożdżowe ciasto, z własnoręcznie robioną masą makową z bakaliami.

49 zł/kg

Sernik korzenny

Sernik na spodzie ciasteczkowym, aksamitny, z dodatkiem przypraw korzennych, ozdobiony czekoladowo-korzenną polewą.

22cm – 89zł

24cm – 119zł

Bakaliowiec

Kruche, kakaowe ciasto z delikatną pianką z bakaliami i powidłami śliwkowymi.

28 cm – 119zł

Tarta sernikowa z makiem i pomarańczową konfiturą

Tarta pachnąca migdałami i makowcem, z dodatkiem pomarańczowej konfitury i bitej śmietany.

28cm – 89zł

Tarta z kajmakiem i orzechami

Kruche ciasto z nadzieniem karmelowym, wykończona orzechami.

28cm – 89zł

Tarta advocatowa z prażonymi migdałami.

Kremowe nadzienie na bazie mascarpone z dużą ilością likieru advocat. Całość kompozycji dopełnia prażony migdał i konfitura porzeczkowa.

28cm – 89zł

Torcik marchewkow

Wilgotne ciasto ze słodkimi marchewkami, ananasem i przyprawą korzenną, przełożone kremem na bazie serka Philadelphia.

.

24 cm – 99zł

Blok z herbatnikami i żurawiną

 

.

49zł